Cégtörténet

Cégtörténet: A Transzvill Mérőváltó Zrt.

Alapítás 1905-ben.

A szerelőipari tevékenység mellett fokozatosan kiszélesedett és megnövekedett az áramfejlesztés, elosztás és az ipari felhasználás készülékeinek (kapcsoló- és kiegészítő berendezések) gyártása is. Kapcsolatát a berlini AEG céggel elmélyítette.

1923-24-ben gyártelep létrehozása a Budapest XIII. ker. Tüzér utca, Hun utca, Mohács utca és Csata utca által határolt telken.

1926. augusztus 5-én megalakult az AEG-Unió Magyar Villamossági Rt., melyben az AEG részvénytöbbséggel rendelkezett. A cég a továbbiakban mint az AEG magyarországi leányvállalata működött.

1930-tól a gyár sorozatban készített különböző kapcsoló készülékeket, szakaszolókat, olajkapcsolókat, transzformátorokat és mérőtranszformátorokat.

1955-ben beolvadt a Ganz Villamosvezérlő Berendezés Gyára, s ezzel tevékenységi körünk a szerszámvezérlők, indítók, működtető készülékek és irányítástechnikai berendezések tervezésével, gyártásával és fővállalkozásával bővült.

1964. január 1-én megalakult a Villamos Berendezés és Készülék Művek (VBKM) ipari nagyvállalat. A megalapításkor – a céggel együtt – 8 gyár és egy fejlesztő intézet tartozott hozzá.

Az 1970-es évek elején a tevékenységi körünk ismét bővült: kiépült szervizhálózatunk részben a fővárosban és részben a főbb vidéki ipari körzetekben.

1973-ban ismét létrejött a villamos fővállalkozás. Ilyen volt például a Nachterstedti Könnyűfémmű hengerművének komplett villamosítása.

1991-ben privatizáció során a mérőtranszformátorok gyártásának folytatásával létrejött a Transzvill kft, 1998-ban pedig átalakul Transzvill Zrt-vé.

2006-ban a cég átalakult, kiválással, az addigi profil továbbvitelét a Transzvill Mérőváltó Zrt. valósította meg. A termék palettán első helyen szerepel a mérőtranszformátorok gyártása, melyeket a piaci igényeknek megfelelően folyamatosan fejleszt. Jelenleg 0,72–40,5 kV-os feszültségű beltéri és szabadtéri, áram- és induktív feszültségváltót valamint különféle szigetelőket gyártása folyik.

2010 óta a Paksi Atomerőműbe a VISOLA Kft. alvállalkozójaként speciális, hermetikus kábelátvezető modulokat öntünk ki epoxigyantával.

2012-ben pályázatot nyertünk a DIN méretsorú mérőtranszformátor megvalósítására közel 117 MFt összértékben, melyből több,  mint 67Mft vissza nem térítendő támogatás. A fejlesztés 2 évet ölel fel, 2013. július 31-vel fejeződik be.

Társaságunk Budapesten működik jelenleg 35 fővel, élén az igazgatóság áll, melynek tagjai a VBKM Trösztben kezdték pályafutásukat, 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás.

Cégünk a TÜV Rheinland által kiadott ISO 9001:2012 tanúsítvánnyal rendelkezik.

NKFI pályázat

Vissza az oldal tetejére
Impresszum

|

Adatvédelem

|

Térkép