ASM

Vissza a "Termékeink" -hez

Műgyanta szigetelésű, 0,72 kV, 1,2 kV-os legnagyobb feszültségű,
sínre/kábelre húzható, beltéri áramváltók

 

ASM-2

 

A TÍPUSJEL MAGYARÁZATA

A típusjelben alkalmazott betűk és számok jelentése a következő:
A – Áramváltó
S – Sínre/Kábelre húzható
M – Műgyanta szigetelésű
0, 1 – A berendezés legnagyobb feszültsége 0,72 kV vagy 1,2 kV
I, II – Kábelra húzható áramváltók variációi

ASM-1

ASM-1

ÁLTALÁNOS ISMERTETÉS

Az ASM típusú áramváltók egymagos, műgyanta szigetelésű, sínre/kábelre húzható kivitelben 200–3000 A névleges áramerősségre készülnek. Az áramváltók az MSZ EN 60044-1 illetve az EN 60044-1 szabvány előírásainak felelnek meg. A termikus és dinamikus vizsgálatoknál a fázistávolság 130 mm. A sorozatban gyártott áramváltók mérsékelt klímaterületen, beltéren alkalmazhatók. E típusok kívánságra trópusi kivitelben is gyárthatók. A készülék testén kiképzett nyílás réz vagy alumínium sín befogadására alkalmas. A kábelre húzható áramváltó típusok középfeszültségű (Pl.: 12 kV, 24 kV, 36 kV) középfeszültségű kábeleken való felhasználásra készülnek. Ebben az esetben a főszigetelést maga a kábel szigetelése biztosítja. Ezekből az áramváltókból a kábelen a kívánt mérő és védő körök számától függően több is alkalmazható. A rézből készült szekunder tekercs végei a műgyanta testbe ágyazott menetes tuskókhoz csatlakoznak. A szekunder csatlakozó műanyag fedéllel lezárható és plombálható.

CSOMAGOLÁS, SZÁLLÍTÁS

A szállítás hullámpapír dobozban, normál klímára alkalmas kivitelben történik. Külön megegyezés esetén, kívánság szerinti csomagolásban szállítunk.

TÁROLÁS

Huzamosabb idejű tárolás esetén az áramváltót beltéren, fedett, jól szellőzött helyiségben (raktározási hőmérséklet +5, +40 °C) célszerű tartani.

FELSZERELÉS, ÜZEMBE HELYEZÉS, ÜZEMELTETÉS

Felszerelés előtt ellenőrzendő, hogy a készülék felületén, szekunder csatlakozóin a szállítás, tárolás alatt nem történt-e sérülés. Sérülés esetén további vizsgálat szükséges. Az áramváltó bármilyen helyzetben szerelhető. Az áramvezető sínhez csapos csavarral lehet erősíteni. Az átvezető sínben 2–3 mm mély süllyesztéket kell készíteni a csavar részére. A rögzítő csavart csak óvatosan szabad meghúzni, hogy elkerülhető legyen a műgyanta test megrepedése. A csavaron levő anya kilazulás ellen véd. A csatlakoztatás előtt az érintkezőket a szállítás, tárolás során rárakódott szennyeződéstől meg kell tisztítani. A csatlakoztatást a készülék primer (P1, P2) és szekunder (S1, S2) oldalán levő jelzések figyelembevételével lehet helyesen elvégezni. Az üzemeltetés a vonatkozó élet, vagyon és munkavédelmi előírások betartásával lehetséges.
Ezek figyelmen kívül hagyásából, megszegéséből eredő, a megrendelő érdekkörében felmerülő meghibásodások a gyártót mentesítik a szavatossági, garanciális kötelezettségek alól.

KARBANTARTÁS

A karbantartás a beltéri készülékekkel azonos jellegű teendőkből és az esetleges rendellenességek megszüntetéséből áll.

Ezek: – a szennyeződés időszakos ellenőrzése, mértékétől függő tisztítás,
– a felületek ellenőrzése,
– a szekunder kötések csavarjainak meghúzása,
– a felerősítő csavarok meghúzása.

ÁLLAMI HITELESÍTÉS

Az áramváltók  02; 02s; 05; 05s osztálypontosságú szekunder körei hitelesítésre alkalmas kivitelben készülnek. A hitelesítést csak külön kívánságra végeztetjük el. Ez esetben a készüléket az Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal hitelesíti és pecsétjével ellátott ólomzárral vagy matricával látja el.

RENDELÉSKOR MEGADANDÓ ADATOK
– típus (pl: ASM-0),
– Szigetelési szint megjelölés (pl: 0,72/3/– kV),
– névleges primer és szekunder áram (pl: 600/5 A),
– a szekunder mag pontossági osztálya, teljesítménye, műszerbiztonsági tényezője, vagy pontossági határtényezője (pl: 0,5 oszt. 15 VA; Fs10 vagy 15 VA 10P5),
– darabszám,
– a kért határidő.
– a kért szállítási határidő.

EGYÉB, VAGY KÜLÖNLEGES KÍVÁNALMAK

– Sínre, vagy kábelre húzható kivitel,
– normáltól eltérő klímaterület,
– adattábla nyelvezete,
– csomagolás,
– mellékelendő dokumentáció és darabszáma.

JÓTÁLLÁSI IDŐ, GARANCIA, SZAVATOSSÁG

A jótállási idő – a hatályos jogszabályok alapján – 12 hónap, illetve egyéb esetekben annak meghatározása történhet a két fél közötti kölcsönös megegyezés szerint is.

NKFI pályázat

Vissza a "Termékeink" -hez Vissza az oldal tetejére
Impresszum

|

Adatvédelem

|

Térkép