AMS-24

Vissza a "Termékeink" -hez

24 kV legnagyobb feszültségű,
szabadtéri áramváltó

 

AMS-24

 

A TÍPUSJEL MAGYARÁZATA

A típusjelben alkalmazott betűk és számok jelentése a következő:
A – Áramváltó
M – Műgyanta szigetelésű
S – Szabadtéri
24 – A berendezés legnagyobb feszültsége 24 kV

ÁLTALÁNOS ISMERTETÉS

Az AMS-24 típusú – eredetileg távműködtetésű oszlopkapcsolók üzemeltetésére tervezett – áramváltó, kültéri kivitelű, műgyanta szigetelésű, 12-24 kV legnagyobb feszültségű rendszerben való felhasználásra kialakított szabadtéri mérőtranszformátor. Az áramváltók technikai jellemzői olyanok, hogy még szennyezett környezetben is kiválóan alkalmasak mind nagy pontosságú mérések, mind a fogyasztói igények magas színvonalú kielégítéséhez szükséges hálózatautomatizálás áramérzékelő elemeként előírt feladatok ellátására. Az áramváltó kizárólag egymagos kivitelben, hidegen hengerelt transzformátorlemezből kialakított gyűrű alakú vasmagra készül. A primer csatlakozás lapos felületű vörösréz sínnel, a szekunder oldali 1; 1,5 illetve 2,5 mm2 keresztmetszetű szilikon szigetelésű kábellel történik. Alkalmazható valamennyi típusú, jelenleg forgalomban lévő oszlopkapcsolókhoz. A készülék megfelel az MSZ EN 60044-1 illetve az EN 60044-1 szabvány előírásainak.

CSOMAGOLÁS, SZÁLLÍTÁS

A szállítás hullámpapír dobozban, normál klímára alkalmas kivitelben történik. A szekunder csatlakozó kábel csatlakozó sarukkal illetve/vagy érvéghüvellyel ellátva, a primer csatlakozók galvanizálás nélkül készülnek. Külön megegyezés esetén, kívánság szerinti klímaterületnek megfelelő kivitelben, galvanizált csatlakozókkal és ugyancsak kívánság szerinti csomagolásban szállítunk.
TÁROLÁS

Huzamosabb idejű tárolás esetén az áramváltót fedett, jól szellőzött helyiségben célszerű tartani.

FELSZERELÉS ÜZEMBE HELYEZÉS, ÜZEMELTETÉS

Felszerelés előtt ellenőrzendő, hogy a készülék felületén, csatlakozóin, beleértve a szekunder csatlakozó kábelt, szállítás, tárolás alatt nem történt-e sérülés. Sérülés esetén további vizsgálat szükséges.
Az áramváltó általában olyan helyzetben szerelendő hogy a primer csatlakozók vízszintesek legyenek. A felerősítés a tartó szerkezetre a készülék alján lévő, M16-os menetes csapnál történik.
A csatlakoztatás előtt az érintkező felületeket a szállítás, tárolás során rárakódott szennyeződéstől meg kell tisztítani és kültéri kontakt zsírral bekenni.
A csatlakoztatást a készülék primer (P1, P2) és szekunder (S1, S2) oldalán levő jelzések figyelembevételével lehet helyesen elvégezni.
Az üzemeltetés a vonatkozó élet-, vagyon- és munkavédelmi előírások betartásával lehetséges. Ezek figyelmen kívül hagyásából, megszegéséből eredő, a megrendelő érdekkörében felmerülő meghibásodások a gyártót mentesítik a szavatossági, garanciális kötelezettségek alól.

KARBANTARTÁS

A karbantartás a szabadtéri készülékekkel azonos jellegű teendőkből és az esetleges rendellenességek megszüntetéséből áll. Ezek: – a szennyeződés időszakos ellenőrzése, mértékétől függő tisztítás,
– a felületek ellenőrzése,
– a primer és szekunder csavarok ellenőrzése, meghúzása,
– felerősítő csavarok ellenőrzése, meghúzása.

ÁLLAMI HITELESÍTÉS

Az áramváltók  02; 02s; 05; 05s osztálypontosságú szekunder körei hitelesítésre alkalmas kivitelben készülnek. A hitelesítést csak külön kívánságra végeztetjük el. Ez esetben a készüléket az Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal hitelesíti és a készüléken elhelyezett pecsétjével ellátott ólomzárral vagy egy hivatalos jellel (etikett) dokumentálja.

RENDELÉSKOR MEGADANDÓ ADATOK

– típus,
– szigetelési szint megjelölés,
– névleges primer és szekunder áram,
– a szekunder mag pontossági osztálya, teljesítménye, műszerbiztonsági tényezője
– darabszám,
– – kért szállítási határidő.

EGYÉB, VAGY KÜLÖNLEGES KÍVÁNALMAK

– – primer csatlakozók kialakítása (egy vagy két furattal),
– normáltól eltérő klímaterület,
– primer csatlakozók felületvédelme,
– szekunder csatlakozóvezeték hossza,
– szekunder csatlakozóvégek kivitelezése,
– adattábla nyelvezete,
– csomagolás,
– mellékelendő dokumentáció és darabszáma.

JÓTÁLLÁSI IDŐ, GARANCIA, SZAVATOSSÁG

A jótállási idő 12 hónap, illetve egyéb esetekben annak meghatározása történhet a két fél közötti kölcsönös megegyezés szerint is.

NKFI pályázat

Vissza a "Termékeink" -hez Vissza az oldal tetejére
Impresszum

|

Adatvédelem

|

Térkép